Aktuellt

Forskare studerar näringsflöden i Johannelund

Forskare från Linköpings universitet och University of Leeds har arbetat i Johannelunds koloniområde för att kartlägga flödet av näringsämnen. Hur mycket näring tillförs med gödsel och hur mycket förs bort i form av skörd? De har varit på plats och intervjuat kolonister om vad de odlar och hur de gödslar.

Pyralidfrågan i riksdagsvalet

Riksdagspartierna fick tre frågor om pyralider och fritidsodling inför valet. Sex partier: MP, SD, KD, M, S och C besvarade enkäten. V och L svarade inte på våra frågor. Det var endast Miljöpartiet som svarade att de skulle verka för ett förbud. Klopyralid utgör idag ett (1) av 57 verksamma ämnen i ogräsmedel som används […]

Staket och städning

En byggfirma har arbetat hela våren och sommaren med att återställa Kolonisternas Hus efter vattenskadan. Nu är det nästan klart och det kommer bli jättefint! Men för att det ska bli riktigt fint igen behöver vi under september hjälp med två saker: 1. Vårt staket håller på att rasa. Vi hoppas kunna byta ut hela […]

Vinnarna i fototävlingen

Jorden vi odlar i är superviktig för skörden – och samtidigt en hemlig värld full av liv och mystiska processer. Nu är årets fototävling med temat Älska jorden avgjord och här presenterar vi vinnarbilderna.

Älska jorden med biokol

Att jordförbättra med biokol är en nygammal odlingsmetod som utvecklades i Amazonas för flera tusen år sedan. Biokolets unika egenskaper gör jorden bördigare eftersom den lagrar näring och vatten bättre.

kolonistuga på stenig backe

Skansens kolonistugor

På Skansen finns två kolonistugor, en från 20-talet och en från 40-talet. Kolonister i tidsenlig klädsel är stugvärdar och informerar om koloniverksamheten varje dag från maj till september. Vill du vara med?

Laddar in …

Något gick fel. Ladda om sidan och/eller försök igen.


Prenumerera på nyheter från Stockholms Koloniträdgårdar

Få nytt innehåll direkt till din inkorg.