Aktuellt

Älska jorden med biokol

Att jordförbättra med biokol är en nygammal odlingsmetod som utvecklades i Amazonas för flera tusen år sedan. Biokolets unika egenskaper gör jorden bördigare eftersom den lagrar näring och vatten bättre.

kolonistuga på stenig backe

Skansens kolonistugor

På Skansen finns två kolonistugor, en från 20-talet och en från 40-talet. Kolonister i tidsenlig klädsel är stugvärdar och informerar om koloniverksamheten varje dag maj-september. Vill du vara med?

Redskapslådor

Jobbstart-Lundaverkstaden tillverkar redskapslådor och åtar sig även reparationsuppdrag. Beställningar kan bara göras av föreningar.

Fototävling: Älska jorden

Årets fototävling är en del av Stockholms koloniträdgårdars kampanj Älska jorden. Alla medlemmar är välkomna att delta! Tänkbara motiv är jord i alla former och sammanhang: djur som lever i jorden, fåglar som drar upp maskar ur jorden, kolonister som arbetar med jord och gödsel, jordfabriker, komposter, kompostering, biokol, näringsvatten, täckodling med mera. Max 3 […]

torkad sötpotatis

Torka skörden från lotten

En inspirationsföreläsning om hur du tar tillvara det du odlar.Onsdagen den 4 maj kl. 18.00-20.00 i Bagarmossens Folkets Hus(Lillåvägen 44, nära Bagarmossens T-banestation). Föreläsare är Eric Tornblad, friluftskock och författare till ”Torka mat” och andra böcker du kan läsa om på mat-uteliv.se Under föreläsningen får du veta hur du tar vara på allt som växer på din kolonilott – […]

Läser in…

Något gick fel. Ladda om sidan och/eller försök igen.


Prenumerera på nyheter från Stockholms Koloniträdgårdar

Få nytt innehåll direkt till din inkorg.