Stockholms Koloniträdgårdar

Drömmer du om en kolonilott i Stockholm? Eller har du redan en?

Stockholms Koloniträdgårdar organiserar över 70 föreningar i Stockholms stad och dryga 7000 kolonister. Vi är därmed den största regionen i Koloniträdgårdsförbundet. Välkommen till en trädgård för alla!

Våra föreningar finns i Bromma, Enskede-Årsta-Vantör, Farsta, Hägersten-Älvsjö, Hässelby-Vällingby, Järva, Kungsholmen, Norra innerstaden, Skarpnäck, Skärholmen och Södermalm.

Söker du kolonilott?

Att vara kolonist innebär att du kan ägna din fritid åt att odla och vara delaktig i en trädgårdskultur men också att du blir en del av en levande folkrörelse. Läs mer!

Foto Lena Israelsson

Odlare tillsammans

Tillsammans sköter vi flera hektar parkmark och områden inom naturreservat. Det är en styrka för kolonirörelsen att vi organiserar oss gemensamt. Läs mer.

Foto Marita Mejias

Halvera torven!

En påse jord eller gödsel från affären innehåller mest torv. Torv är skadligt för miljön och du får en jord utan mikroliv. Vi behöver din hjälp i vår kampanj Halvera torven. Läs mer.

Foto Lena Israelsson

Nyheter

 • Inspirationskväll för jordmakare

  Inspirationskväll för jordmakare

  Halvera torven – varför och hur? En inspirationskväll 20 september för jordmakare i Hälsans hus. Hör våtmarksforskaren Amelie Lindgren och lär dig göra egna jordblandningar. Fullbokat, men du kan mejla för att stå på väntelista.

 • Föreningarnas goda idéer om torvfri odling

  Föreningarnas goda idéer om torvfri odling

  Våra medlemsföreningar har under sommaren besvarat en enkät och har många bra idéer för hur vi gemensamt kan minska användningen av klimatskadlig torv i odlingen.

 • Bli en jordmakare

  Bli en jordmakare

  Stockholms Koloniträdgårdar har startat kampanjen #halveratorven. Ett miljösmart alternativ till torv är att blanda sin egen jord. Det är inte svårt att bli en jordmakare – anmäl dig så hjälper vi dig att komma igång.

 • Leve Koloniträdgården

  Leve Koloniträdgården

  ”Koloniträdgården – en prunkande idyll, javisst men framför allt ett ovärderligt inslag i storstaden”. Citat ur bok som Stockholms stad gav ut tillsammans med FSSK (som vi hette då) 1984. Den är fortfarande högst aktuell och intressant att läsa! Här finns den som PDF.

 • Fototävling 2023: Livet på lotten

  Fototävling 2023: Livet på lotten

  Årets fototävling handlar om att spegla hur vårt liv på lotten ter sig. Hur vi lever våra kolloliv, tillsammans med familj, vänner och så klart alla andra kollogrannar.

 • Dags att måla staket

  Dags att måla staket

  Vid tre tillfällen i slutet av juni och början av juli samlas vi för att måla staketet vid Kolonisternas hus. Kom med, det blir kul!