Stockholms Koloniträdgårdar

Drömmer du om en koloniträdgård i Stockholm? Eller har du redan en?

Stockholms Koloniträdgårdar organiserar över 70 föreningar i Stockholms stad och dryga 7000 kolonister. Vi är därmed den största regionen i Koloniträdgårdsförbundet. Välkommen till en trädgård för alla!

Våra föreningar finns i Bromma, Enskede-Årsta-Vantör, Farsta, Hägersten-Älvsjö, Hässelby-Vällingby, Kungsholmen, Rinkeby-Kista, Skarpnäck, Skärholmen, Spånga-Tensta, Södermalm och Östermalm.

Söker du kolonilott?

Att vara kolonist innebär att du kan ägna din fritid åt att odla och vara delaktig i en trädgårdskultur men också att du blir en del av en levande folkrörelse. Läs mer!

Foto Lena Israelsson

Odlare tillsammans

Tillsammans sköter vi flera hektar parkmark och områden inom naturreservat. Det är en styrka för kolonirörelsen att vi organiserar oss gemensamt. Läs mer.

Foto Marita Mejias

Kolonisternas hus

Vårt eget hus, Kolonisterna hus,  ligger vid Hornsbergs strand. Nu är det helt upprustat. Alla medlemsföreningar kan låna lokaler där. Läs mer.

Foto Katja Jassey

Nyheter

 • Lenas jordverkstad

  Lenas jordverkstad

  Årets första webbinarium, 6 februari, handlar om hur du kan blanda till egen jord. Journalisten Lena Israelsson berättar. Ordnas i samarbete med Studiefrämjandet.

 • Frörus 12 februari

  Frörus 12 februari

  Den 12 februari är det dags för årets Frörus. Då möts vi i Kolonisternas hus, Hornsbergs strand 20, för att byta fröer och odlingstips inför årets säsong.

 • Öppet brev till Ellevio om ny tariff för kolonistugor

  Öppet brev till Ellevio om ny tariff för kolonistugor

  Ellevio slår ihop två kundkategorier till en. Den ena är alla de som har en kolonistuga i Stockholm. Den andra är alla andra villor och fritidshus. Vi anser att det diskriminerar våra medlemmar om de ska betala samma tariff som den som bor i en villa och utgör stor belastning på vårt elnät och konsumtion. Därför skriver Stockholms Koloniträdgårdar till Ellevio och uppmanar dem ändra sitt beslut. Läs hela brevet här.

 • Nyinvigning av Kolonisternas hus

  Nyinvigning av Kolonisternas hus

  Kolonisternas hus nyinvigdes efter renovering med pristutdelning i årets fototävling Älska jorden.

 • Hur vill vi lära?

  Hur vill vi lära?

  Vad vill vi lära oss om odling? Och hur? Kurser, workshops, internet? Här är en enkät som riktar sig till alla medlemmar.

 • Öppet hus i Kolonisternas hus

  Öppet hus i Kolonisternas hus

  Återinvigning av Kolonisternas hus 13 november klockan 13 till 15.30 med prisutdelning i fototävlingen, fin affisch till alla och trevliga möten med kolonister från hela Stockholm.