Drömmer du om en kolonilott i Stockholm? Eller har du redan en?
Stockholms Koloniträdgårdar organiserar över 70 föreningar i Stockholms stad och dryga 7000 kolonister. Vi är därmed den största regionen i Koloniträdgårdsförbundet. Välkommen till en trädgård för alla!
Våra föreningar finns i Bromma, Enskede-Årsta-Vantör, Farsta, Hägersten-Älvsjö, Hässelby-Vällingby, Järva, Kungsholmen, Norra innerstaden, Skarpnäck, Skärholmen och Södermalm.
Söker du kolonilott?
Att vara kolonist innebär att du kan ägna din fritid åt att odla och vara delaktig i en trädgårdskultur men också att du blir en del av en levande folkrörelse. Läs mer!
Odlare tillsammans
Tillsammans sköter vi flera hektar parkmark och områden inom naturreservat. Det är en styrka för kolonirörelsen att vi organiserar oss gemensamt. Läs mer.
Halvera torven!
En påse jord eller gödsel från affären innehåller mest torv. Torv är skadligt för miljön och du får en jord utan mikroliv. Vi behöver din hjälp i vår kampanj Halvera torven. Läs mer.
Nyheter
-
Vår bästa vän – flisen
Flis i gångar, som täckmaterial, men även färsk flis som ger näring i komposten. Vi tipsar för att halvera torven i vår odling.
-
Årsmöte 2024 i Spånga
Stockholms Koloniträdgårdars årsmöte 2024 hålls i Spånga Folkan söndagen den 21 april klockan 12 till 14.
-
Frörus i Husby
Byt fröer och lär dig om fröodling och perenna grönsaker. Årets Frörus äger rum i Folkets Husby lördagen den 2 mars.
-
Halvera torven på trädgårdsmässan
Vår kampanj Halvera torven medverkar med en egen monter på Nordiska trädgårdar i Älvsjö 21-24 mars.
-
Skansens kolonistugor
På Skansen finns två kolonistugor, en från 20-talet och en från 40-talet. Kolonister i tidsenlig klädsel är stugvärdar och informerar om koloniverksamheten varje dag från maj till september. Vill du vara med?
-
Juridik för stugföreningar
I februari 2024 hålls en kurs i föreningsfrågor och juridik för våra stugföreningar.