Stockholms Koloniträdgårdar

Drömmer du om en koloniträdgård i Stockholm? Eller har du redan en?

Stockholms Koloniträdgårdar organiserar över 70 föreningar i Stockholms stad och dryga 7000 kolonister. Vi är därmed den största regionen i Koloniträdgårdsförbundet. Välkommen till en trädgård för alla!

Våra föreningar finns i Bromma, Enskede-Årsta-Vantör, Farsta, Hägersten-Älvsjö, Hässelby-Vällingby, Kungsholmen, Rinkeby-Kista, Skarpnäck, Skärholmen, Spånga-Tensta, Södermalm och Östermalm.

Söker du kolonilott?

Att vara kolonist innebär att du kan ägna din fritid åt att odla och vara delaktig i en trädgårdskultur men också att du blir en del av en levande folkrörelse. Läs mer!

Foto Lena Israelsson

Odlare tillsammans

Tillsammans sköter vi flera hektar parkmark och områden inom naturreservat. Det är en styrka för kolonirörelsen att vi organiserar oss gemensamt. Läs mer.

Foto Marita Mejias

Kolonisternas hus

Vårt eget hus, Kolonisterna hus,  ligger vid Hornsbergs strand. Nu är det helt upprustat. Alla medlemsföreningar kan låna lokaler där. Läs mer.

Foto Katja Jassey

Nyheter

 • Öppet hus i Kolonisternas hus

  Öppet hus i Kolonisternas hus

  Återinvigning av Kolonisternas hus 13 november klockan 13 till 15.30 med prisutdelning i fototävlingen, fin affisch till alla och trevliga möten med kolonister från hela Stockholm.

 • Jordkurs nya tillfällen

  Jordkurs nya tillfällen

  Kursen om jord och odling är fullbokad. Men det finns möjlighet att gå den vid andra tillfällen genom Studiefrämjandet.

 • Heldagskurs om jord och odling

  Heldagskurs om jord och odling

  Den här nybörjarkursen ger dig kunskaper i att odla dina grönsaker på ett miljövänligt och hållbart sätt. Kursen går 12 november i Kolonisternas hus.

 • Höstens kurser för styrelser

  Stockholms koloniträdgårdar kan nu i samarbete med Studiefrämjandet erbjuda våra medlemsföreningar möjlighet att gå två viktiga kurser i föreningskunskap, helt utan kostnad för föreningen. Den ena kursen riktar sig till den som arbetar i en styrelse, den tar upp allt från årsmöten och protokoll till styrelsens juridiska ansvar. Det är två digitala träffar den 19 […]

 • Forskare studerar näringsflöden i Johannelund

  Forskare studerar näringsflöden i Johannelund

  Forskare från Linköpings universitet och University of Leeds har arbetat i Johannelunds koloniområde för att kartlägga flödet av näringsämnen. Hur mycket näring tillförs med gödsel och hur mycket förs bort i form av skörd? De har varit på plats och intervjuat kolonister om vad de odlar och hur de gödslar.

 • Pyralidfrågan i riksdagsvalet

  Pyralidfrågan i riksdagsvalet

  Riksdagspartierna fick tre frågor om pyralider och fritidsodling inför valet. Sex partier: MP, SD, KD, M, S och C besvarade enkäten. V och L svarade inte på våra frågor. Det var endast Miljöpartiet som svarade att de skulle verka för ett förbud. Klopyralid utgör idag ett (1) av 57 verksamma ämnen i ogräsmedel som används […]