Stockholms Koloniträdgårdar

Drömmer du om en kolonilott i Stockholm? Eller har du redan en?

Stockholms Koloniträdgårdar organiserar över 70 föreningar i Stockholms stad och dryga 7000 kolonister. Vi är därmed den största regionen i Koloniträdgårdsförbundet. Välkommen till en trädgård för alla!

Våra föreningar finns i Bromma, Enskede-Årsta-Vantör, Farsta, Hägersten-Älvsjö, Hässelby-Vällingby, Järva, Kungsholmen, Norra innerstaden, Skarpnäck, Skärholmen och Södermalm.

Söker du kolonilott?

Att vara kolonist innebär att du kan ägna din fritid åt att odla och vara delaktig i en trädgårdskultur men också att du blir en del av en levande folkrörelse. Läs mer!

Foto Lena Israelsson

Odlare tillsammans

Tillsammans sköter vi flera hektar parkmark och områden inom naturreservat. Det är en styrka för kolonirörelsen att vi organiserar oss gemensamt. Läs mer.

Foto Marita Mejias

Halvera torven!

En påse jord eller gödsel från affären innehåller mest torv. Torv är skadligt för miljön och du får en jord utan mikroliv. Vi behöver din hjälp i vår kampanj Halvera torven. Läs mer.

Foto Lena Israelsson

Nyheter

  • Skansens kolonistugor

    Skansens kolonistugor

    På Skansen finns två kolonistugor, en från 20-talet och en från 40-talet. Kolonister i tidsenlig klädsel är stugvärdar och informerar om koloniverksamheten varje dag från maj till september. Vill du vara med?

  • Juridik för stugföreningar

    Juridik för stugföreningar

    I februari 2024 hålls en kurs i föreningsfrågor och juridik för våra stugföreningar.

  • Kampanjmöte Halvera torven

    Kampanjmöte Halvera torven

    Bli aktiv i kampanjen Halvera torven! Vi arbetar för att minska mängden klimatskadlig torv i koloniområdena och lära ut nya och bättre sätt att jordförbättra. Välkommen till ett möte 23 november i Kolonisternas hus i Stadshagen.

  • A true lövstory – Roger & lövmullen

    A true lövstory – Roger & lövmullen

    Vi besöker Roger Nyström, mitt ute i skogen, i ett rött hus omgiven av en trädgård som dignar av grönsaker och blommor. Vad är hans hemliga recept för denna grönska? Jo, helt vanliga löv.

  • Ordförandeträffar

    Ordförandeträffar

    Under oktober ordnas två möten för ordförandena i våra föreningar. Ett för föreningarna med stugor och ett för föreningarna med odlingslotter.

  • Från myr till trädgård

    Från myr till trädgård

    I en fullsatt sal på Hälsans Hus fick kolonister lyssna på Amelie Lindgren, våtmarksforskare, från Göteborgs universitet. Inspirationskvällen den 20 september var en del av kampanjen ”Halvera torven”.