Drömmer du om en kolonilott i Stockholm? Eller har du redan en?
Stockholms Koloniträdgårdar organiserar över 70 föreningar i Stockholms stad och dryga 7000 kolonister. Vi är därmed den största regionen i Koloniträdgårdsförbundet. Välkommen till en trädgård för alla!
Våra föreningar finns i Bromma, Enskede-Årsta-Vantör, Farsta, Hägersten-Älvsjö, Hässelby-Vällingby, Järva, Kungsholmen, Norra innerstaden, Skarpnäck, Skärholmen och Södermalm.
Söker du kolonilott?
Att vara kolonist innebär att du kan ägna din fritid åt att odla och vara delaktig i en trädgårdskultur men också att du blir en del av en levande folkrörelse. Läs mer!
Odlare tillsammans
Tillsammans sköter vi flera hektar parkmark och områden inom naturreservat. Det är en styrka för kolonirörelsen att vi organiserar oss gemensamt. Läs mer.
Kolonisternas hus
Vi har ett föreningshus i Stadshagen.
Alla våra medlemsföreningar kan gratis låna möteslokaler där.
Läs mer om huset!
Nyheter
-
Kompost med rätt kryddblandning
Lasagneprincipen är ett av många sätt att halvera torven genom att skapa ny jord av trädgårdens rester.
-
Allt om gröngödsling
I Pungpinans fritidsträdgårdar i Skarpnäck jobbar de med gröngödsling både på sina gemensamma ytor och genom att köpa in frön gemensamt som odlarna sedan kan så på sina egna lotter. Här finns idéer att ta efter för andra föreningar!
-
Ogräs i komposten?
Komposten är en viktig ingrediens i ditt jordmakande. Vad säger Lena Israelsson, trädgårdsjournalist, om kirskål, kvickrot och knölklocka – är det ok?
-
Åttiotalet var höjdpunkten
På åttiotalet hände avgörande saker för Stockholms kolonister. Lennart Arkelid och Ingvar Högström har djupdykt i vårt arkiv och sina minnen.
-
Andrapriset: Les Sör Flör sjöng ut för Sundby
Viveka Söderström vann andrapriset i fototävlingen 2023, som var ett uppträdande av ett ”franskt” syskonpar.
-
Besök Kolonimuseum
Besök Kolonimuseet i Eriksdalslunden i sommar. Det är öppet lördagar och söndagar (utom midsommar) ända till 29 september.