Stockholms Koloniträdgårdar

Drömmer du om en koloniträdgård i Stockholm? Eller har du redan en?

Stockholms Koloniträdgårdar organiserar över 70 föreningar i Stockholms stad och dryga 7000 kolonister. Vi är därmed den största regionen i Koloniträdgårdsförbundet. Välkommen till en trädgård för alla!

Våra föreningar finns i Bromma, Enskede-Årsta-Vantör, Farsta, Hägersten-Älvsjö, Hässelby-Vällingby, Kungsholmen, Rinkeby-Kista, Skarpnäck, Skärholmen, Spånga-Tensta, Södermalm och Östermalm.

Söker du kolonilott?

Att vara kolonist innebär att du kan ägna din fritid åt att odla och vara delaktig i en trädgårdskultur men också att du blir en del av en levande folkrörelse. Läs mer!

Foto Lena Israelsson

Odlare tillsammans

Tillsammans sköter vi flera hektar parkmark och områden inom naturreservat. Det är en styrka för kolonirörelsen att vi organiserar oss gemensamt. Läs mer.

Foto Marita Mejias

Kolonisternas hus

Vårt eget hus, Kolonisterna hus,  ligger vid Hornsbergs strand. Nu är det helt upprustat. Alla medlemsföreningar kan låna lokaler där. Läs mer.

Foto Katja Jassey

Nyheter

 • Årsmöte 2023 i Bagarmossen

  Årsmöte 2023 i Bagarmossen

  Årsmöte 2023 kommer att hållas den 16 april i Bagarmossens Folkets hus.

 • Värderingskurs

  Värderingskurs

  I Stockholm säljer vi inte våra stugor till högstbjudande på marknaden. Istället har vi ett värderingssystem och nu är det dags för kurs för nya värderare.

 • Sådd och förkultivering i Vällingby

  Sådd och förkultivering i Vällingby

  Om hur man gör frösådder på bästa vis handlar föredraget den 1 mars. Eva Rönnblom föreläser och det blir lotteri och utdelning av sticklingar. Den här gången håller vi till i Vällingby Folkets hus.

 • Frörus på Nationalmuseum

  Frörus på Nationalmuseum

  Under 2023 visar Nationalmuseum en utställning om hur trädgårdar skildrats i konsten under sex århundraden. Vi ordnar ett Frörus, alltså ett fröbyte, den 26 februari under öppningshelgen.

 • Ellevios orättvisa priser

  Ellevios orättvisa priser

  Ellevio står fast vid att en liten kolonistuga ska betala lika mycket för elabonnemang som en stor villa. Stockholms Koloniträdgårdar kommer att kalla till möte för kolonister som vill fortsätta driva frågan om rättvisa el-priser.

 • Skansens kolonistugor

  Skansens kolonistugor

  På Skansen finns två kolonistugor, en från 20-talet och en från 40-talet. Kolonister i tidsenlig klädsel är stugvärdar och informerar om koloniverksamheten varje dag från maj till september. Vill du vara med?