Drömmer du om en koloniträdgård i Stockholm? Eller har du redan en?
Stockholms Koloniträdgårdar organiserar över 70 föreningar i Stockholms stad och dryga 7000 kolonister. Vi är därmed den största regionen i Koloniträdgårdsförbundet. Välkommen till en trädgård för alla!

Våra föreningar finns i Bromma, Enskede-Årsta-Vantör, Farsta, Hägersten-Älvsjö, Hässelby-Vällingby, Kungsholmen, Rinkeby-Kista, Skarpnäck, Skärholmen, Spånga-Tensta, Södermalm och Östermalm.
Söker du kolonilott?
Att vara kolonist innebär att du kan ägna din fritid åt att odla och vara delaktig i en trädgårdskultur men också att du blir en del av en levande folkrörelse. Läs mer!

Odlare tillsammans
Tillsammans sköter vi flera hektar parkmark och områden inom naturreservat. Det är en styrka för kolonirörelsen att vi organiserar oss gemensamt. Läs mer.

Kolonisternas hus
Vårt eget hus, Kolonisterna hus, ligger vid Hornsbergs strand. Nu är det helt upprustat. Alla medlemsföreningar kan låna lokaler där. Läs mer.

Nyheter
-
Träff för studieorganisatörer
Din koloniträdgårdsförening kan söka studiebidrag till föreläsningar och annan utbildning från Koloniträdgårdsförbundet (KTF). Medlemmar i din förening kan också utan kostnad delta i föreläsningar och kurser som ges av KTF och regionföreningen Stockholms Koloniträdgårdar. Onsdagen den 29 september kl 18-20 inbjuder Stockholms Koloniträdgårdar till en Zoom-träff för studieorganisatörer i regionens koloniträdgårdsföreningar. Kvällens program: Helena Westerling, […]
-
Prisutdelning i fototävlingen
Nu är Stockholms koloniträdgårdars fototävling ”Djur älskar buskar & träd” avgjord. Vinnare blev Isik Konuk, Eriksdalslundens Koloniträdgårdsförening, med bilden ”Ekorren som älskar sitt träd”. Vi fick in närmare 450 bilder men det var ändå jämnt i toppen. 2:a-platsen blev delad mellan Henrik Maude, Snösätra Norra Fritidträdgårdsförening med bilden ”Fjäril på hallon i hand” och Per […]
-
Gift i stallgödsel
I juli 2021 samlades växtprover och gödsel in på två koloniområden i södra Stockholm. De skickades till laboratorium i Holland och visade sig ha höga halter av klopyralid mm.
-
Mångfald på Långholmen i radio
Vi var med i Naturmorgon som sändes från Långholmens koloniträdgårdar 31 juli med anledning av att kolonirörelsen firar hundra år i år. Det kom att handla mycket om biologisk mångfald. Hör Christian Julius och Coral Ljunggren från Långholmen och Katja Jassey från Stockholms Koloniträdgårdar prata om mångfald i form av insekter, maskar och växter så […]
-
Giftrester i gödsel
Nu är FOR:s analys av organisk gödsel och påsjordar färdig. I mer än hälften av de testade gödselmedlen fanns rester av någon av bekämpningsmedlen amino-, klopyralid och glyfosat. Se resultaten i en pdf. FOR fortsätter analysera prover under sommaren, då också stallgödsel som några av våra föreningar lämnat in. – Så länge amino- och klopyralid […]
-
Koloniträdgårdsförbundet 100 år
Firandet av Koloniträdgårdsförbundet 100 år kulminerar på Koloniträdgårdens dag 28 augusti. Koloniträdgårdsförbundets jubileumswebbinarier fortsätter under hösten. Det första sänds den 14 september och är en minikurs i mjölksyrning. Se hela höstens webbinarie-program.