Stockholms Koloniträdgårdar

Drömmer du om en kolonilott i Stockholm? Eller har du redan en?

Stockholms Koloniträdgårdar organiserar över 70 föreningar i Stockholms stad och dryga 7000 kolonister. Vi är därmed den största regionen i Koloniträdgårdsförbundet. Välkommen till en trädgård för alla!

Våra föreningar finns i Bromma, Enskede-Årsta-Vantör, Farsta, Hägersten-Älvsjö, Hässelby-Vällingby, Järva, Kungsholmen, Norra innerstaden, Skarpnäck, Skärholmen och Södermalm.

Söker du kolonilott?

Att vara kolonist innebär att du kan ägna din fritid åt att odla och vara delaktig i en trädgårdskultur men också att du blir en del av en levande folkrörelse. Läs mer!

Foto Lena Israelsson

Odlare tillsammans

Tillsammans sköter vi flera hektar parkmark och områden inom naturreservat. Det är en styrka för kolonirörelsen att vi organiserar oss gemensamt. Läs mer.

Foto Marita Mejias

Halvera torven!

En påse jord eller gödsel från affären innehåller mest torv. Torv är skadligt för miljön och du får en jord utan mikroliv. Vi behöver din hjälp i vår kampanj Halvera torven. Läs mer.

Foto Lena Israelsson

Nyheter

 • I biologiska mångfaldens tecken i Råcksta

  I biologiska mångfaldens tecken i Råcksta

  Följ med på en vandring i den biologiska mångfaldens tecken. Vi besöker Råcksta fritidsträdgårdar som har slåtteräng, bikupor, örtagård men också svåra ogräs som parkslide.

 • Dagstugor kan bli tillåtna

  Dagstugor kan bli tillåtna

  Trafikkontoret är positiva till att frågan om dagstugor utreds. Vi tillsätter nu en arbetsgrupp som ska ta fram prototyp till dagstuga i dialog med Trafikkontoret.

 • Miljödiplomera föreningen

  Miljödiplomera föreningen

  Att aktivt arbeta för och värna om en bra miljö är en viktig del i koloni­rörelsens verksamhet.

 • Hämta affischen

  Hämta affischen

  Årets fototävling på temat ”Älska jorden” pågår till 1 augusti. Hämta en affisch här och sätt upp i koloniområdet!

 • Redskapslådor

  Jobbstart-Lundaverkstaden tillverkar redskapslådor och åtar sig även reparationsuppdrag. Beställningar kan bara göras av föreningar.

 • Fototävling: Älska jorden

  Fototävling: Älska jorden

  Årets fototävling är en del av Stockholms koloniträdgårdars kampanj Älska jorden. Alla medlemmar är välkomna att delta! Tänkbara motiv är jord i alla former och sammanhang: djur som lever i jorden, fåglar som drar upp maskar ur jorden, kolonister som arbetar med jord och gödsel, jordfabriker, komposter, kompostering, biokol, näringsvatten, täckodling med mera. Max 3…