Stockholms Koloniträdgårdar

Drömmer du om en kolonilott i Stockholm? Eller har du redan en?

Stockholms Koloniträdgårdar organiserar över 70 föreningar i Stockholms stad och dryga 7000 kolonister. Vi är därmed den största regionen i Koloniträdgårdsförbundet. Välkommen till en trädgård för alla!

Våra föreningar finns i Bromma, Enskede-Årsta-Vantör, Farsta, Hägersten-Älvsjö, Hässelby-Vällingby, Järva, Kungsholmen, Norra innerstaden, Skarpnäck, Skärholmen och Södermalm.

Söker du kolonilott?

Att vara kolonist innebär att du kan ägna din fritid åt att odla och vara delaktig i en trädgårdskultur men också att du blir en del av en levande folkrörelse. Läs mer!

Foto Lena Israelsson

Odlare tillsammans

Tillsammans sköter vi flera hektar parkmark och områden inom naturreservat. Det är en styrka för kolonirörelsen att vi organiserar oss gemensamt. Läs mer.

Foto Marita Mejias

Halvera torven!

En påse jord eller gödsel från affären innehåller mest torv. Torv är skadligt för miljön och du får en jord utan mikroliv. Vi behöver din hjälp i vår kampanj Halvera torven. Läs mer.

Foto Lena Israelsson

Nyheter

 • Jordkurs nya tillfällen

  Jordkurs nya tillfällen

  Kursen om jord och odling är fullbokad. Men det finns möjlighet att gå den vid andra tillfällen genom Studiefrämjandet.

 • Heldagskurs om jord och odling

  Heldagskurs om jord och odling

  Den här nybörjarkursen ger dig kunskaper i att odla dina grönsaker på ett miljövänligt och hållbart sätt. Kursen går 12 november i Kolonisternas hus.

 • Höstens kurser för styrelser

  Stockholms koloniträdgårdar kan nu i samarbete med Studiefrämjandet erbjuda våra medlemsföreningar möjlighet att gå två viktiga kurser i föreningskunskap, helt utan kostnad för föreningen. Den ena kursen riktar sig till den som arbetar i en styrelse, den tar upp allt från årsmöten och protokoll till styrelsens juridiska ansvar. Det är två digitala träffar den 19…

 • Forskare studerar näringsflöden i Johannelund

  Forskare studerar näringsflöden i Johannelund

  Forskare från Linköpings universitet och University of Leeds har arbetat i Johannelunds koloniområde för att kartlägga flödet av näringsämnen. Hur mycket näring tillförs med gödsel och hur mycket förs bort i form av skörd? De har varit på plats och intervjuat kolonister om vad de odlar och hur de gödslar.

 • Pyralidfrågan i riksdagsvalet

  Pyralidfrågan i riksdagsvalet

  Riksdagspartierna fick tre frågor om pyralider och fritidsodling inför valet. Sex partier: MP, SD, KD, M, S och C besvarade enkäten. V och L svarade inte på våra frågor. Det var endast Miljöpartiet som svarade att de skulle verka för ett förbud. Klopyralid utgör idag ett (1) av 57 verksamma ämnen i ogräsmedel som används…

 • Staket och städning

  Staket och städning

  En byggfirma har arbetat hela våren och sommaren med att återställa Kolonisternas Hus efter vattenskadan. Nu är det nästan klart och det kommer bli jättefint! Men för att det ska bli riktigt fint igen behöver vi under september hjälp med två saker: 1. Vårt staket håller på att rasa. Vi hoppas kunna byta ut hela…