Stockholms Koloniträdgårdar

Drömmer du om en kolonilott i Stockholm? Eller har du redan en?

Stockholms Koloniträdgårdar organiserar över 70 föreningar i Stockholms stad och dryga 7000 kolonister. Vi är därmed den största regionen i Koloniträdgårdsförbundet. Välkommen till en trädgård för alla!

Våra föreningar finns i Bromma, Enskede-Årsta-Vantör, Farsta, Hägersten-Älvsjö, Hässelby-Vällingby, Järva, Kungsholmen, Norra innerstaden, Skarpnäck, Skärholmen och Södermalm.

Söker du kolonilott?

Att vara kolonist innebär att du kan ägna din fritid åt att odla och vara delaktig i en trädgårdskultur men också att du blir en del av en levande folkrörelse. Läs mer!

Foto Lena Israelsson

Odlare tillsammans

Tillsammans sköter vi flera hektar parkmark och områden inom naturreservat. Det är en styrka för kolonirörelsen att vi organiserar oss gemensamt. Läs mer.

Foto Marita Mejias

Halvera torven!

En påse jord eller gödsel från affären innehåller mest torv. Torv är skadligt för miljön och du får en jord utan mikroliv. Vi behöver din hjälp i vår kampanj Halvera torven. Läs mer.

Foto Lena Israelsson

Nyheter

 • Forskare studerar näringsflöden i Johannelund

  Forskare studerar näringsflöden i Johannelund

  Forskare från Linköpings universitet och University of Leeds har arbetat i Johannelunds koloniområde för att kartlägga flödet av näringsämnen. Hur mycket näring tillförs med gödsel och hur mycket förs bort i form av skörd? De har varit på plats och intervjuat kolonister om vad de odlar och hur de gödslar.

 • Pyralidfrågan i riksdagsvalet

  Pyralidfrågan i riksdagsvalet

  Riksdagspartierna fick tre frågor om pyralider och fritidsodling inför valet. Sex partier: MP, SD, KD, M, S och C besvarade enkäten. V och L svarade inte på våra frågor. Det var endast Miljöpartiet som svarade att de skulle verka för ett förbud. Klopyralid utgör idag ett (1) av 57 verksamma ämnen i ogräsmedel som används…

 • Staket och städning

  Staket och städning

  En byggfirma har arbetat hela våren och sommaren med att återställa Kolonisternas Hus efter vattenskadan. Nu är det nästan klart och det kommer bli jättefint! Men för att det ska bli riktigt fint igen behöver vi under september hjälp med två saker: 1. Vårt staket håller på att rasa. Vi hoppas kunna byta ut hela…

 • Vinnarna i fototävlingen

  Vinnarna i fototävlingen

  Jorden vi odlar i är superviktig för skörden – och samtidigt en hemlig värld full av liv och mystiska processer. Nu är årets fototävling med temat Älska jorden avgjord och här presenterar vi vinnarbilderna.

 • Älska jorden med biokol

  Älska jorden med biokol

  Att jordförbättra med biokol är en nygammal odlingsmetod som utvecklades i Amazonas för flera tusen år sedan. Biokolets unika egenskaper gör jorden bördigare eftersom den lagrar näring och vatten bättre.

 • Vinn en jord-bibel & biokol!

  Vinn en jord-bibel & biokol!

  Trädgårdsboken om Jord är en fantastisk bok där du får veta allt om jorden och hur du kan vårda den. Boken och biokol är priser i årets fototävling ”Älska jorden”.