Kategorier
Tävling

Fototävling 2023: Livet på lotten

Årets fototävling handlar om att spegla hur vårt liv på lotten ter sig. Hur vi lever våra kolloliv, tillsammans med familj, vänner och så klart alla andra kollogrannar.

Beskriv ”Livet på lotten”. Gärna fokus på människor och den personliga relationen med grannar och vänner.

Låter det svårt?

Äsch, det handlar bara att dokumentera livet på lotten och den gemenskap den skapar till andra människor. Det kan vara att fotografera trädgårdsarbete på din lott eller i din koloniförening, där man hjälps åt. Eller har du kanske ett kafferep en härlig sommardag?

Möjligheterna är oändliga, så hugg ta i din mobil eller kamera, och börja dokumentera ditt liv på lotten. 

Sista tävlingsdatum är 10 september.

Vad kan man vinna?

Äran så klart, men vi har på gång fin-fina priser.

Förstapris:

Vi kan avslöja att förstapristagaren vinner en träff för sin koloniträdgårdsförening med Johnna Gilljam, kanske mer känd som Bondjäntan.

Vinnaren får besök på sin lott med prisceremoni, personliga tips och råd från Johnna och hennes bok ”Tomater: odla för hela året”. Boken kommer även finnas till försäljning för övriga kolonister.

Systrarna Sagolandet uppträder med finsk tango på svenska och franska chansoner.

Andrapris:

Vinn en konsert på din lott. Bjud in dina grannar och vänner och njut av Systrarna Sagolandet. De underhåller med dragspel, sång och poesi. Så förbered dig på finsk tango på svenska, franska chansoner, svenska godbitar. 
Systrana består av Lily Bigestans, skådespelererska, sångerska och kolonist i Årsta och Aina Bigestans dragspelerska, filosofie doktor med vildvuxen trädgård på Singö
Alla medlemmar i Stockholms Koloniträdgårdar är välkomna att delta!

Muntligt samtycke

Du som fotograf måste säkerställa att det finns ett muntligt samtycke med de personer som går att identifiera på bilden. Alla bidrag får fritt användas av Stockholms Koloniträdgårdar, exempelvis på hemsida eller i sociala medier, även efter fototävlingen.

Så här går det till

  • Mejla in max tre bilder per deltagare till fototavling@sthlmkoloni.se
  • Ange fotografens och föreningens namn och fotografens telefonnummer
  • Bilderna ska vara i jpg- eller png-format
  • Bildfilen får inte vara större än tre MG