Stockholms Koloniträdgårdar

Drömmer du om en kolonilott i Stockholm? Eller har du redan en?

Stockholms Koloniträdgårdar organiserar över 70 föreningar i Stockholms stad och dryga 7000 kolonister. Vi är därmed den största regionen i Koloniträdgårdsförbundet. Välkommen till en trädgård för alla!

Våra föreningar finns i Bromma, Enskede-Årsta-Vantör, Farsta, Hägersten-Älvsjö, Hässelby-Vällingby, Järva, Kungsholmen, Norra innerstaden, Skarpnäck, Skärholmen och Södermalm.

Söker du kolonilott?

Att vara kolonist innebär att du kan ägna din fritid åt att odla och vara delaktig i en trädgårdskultur men också att du blir en del av en levande folkrörelse. Läs mer!

Foto Lena Israelsson

Odlare tillsammans

Tillsammans sköter vi flera hektar parkmark och områden inom naturreservat. Det är en styrka för kolonirörelsen att vi organiserar oss gemensamt. Läs mer.

Foto Marita Mejias

Halvera torven!

En påse jord eller gödsel från affären innehåller mest torv. Torv är skadligt för miljön och du får en jord utan mikroliv. Vi behöver din hjälp i vår kampanj Halvera torven. Läs mer.

Foto Lena Israelsson

Nyheter

 • Föreläsning om biologisk mångfald

  Föreläsning om biologisk mångfald

  Om hur vi kan gynna biologisk mångfald på våra kolonilotter handlar föredraget 4 april. Erik Hansson från Rikare trädgård berättar.

 • Årsmöte 2023 i Bagarmossen

  Årsmöte 2023 i Bagarmossen

  Årsmöte 2023 kommer att hållas den 16 april i Bagarmossens Folkets hus.

 • Värderingskurs

  Värderingskurs

  I Stockholm säljer vi inte våra stugor till högstbjudande på marknaden. Istället har vi ett värderingssystem och nu är det dags för kurs för nya värderare.

 • Sådd och förkultivering i Vällingby

  Sådd och förkultivering i Vällingby

  Om hur man gör frösådder på bästa vis handlar föredraget den 1 mars. Eva Rönnblom föreläser och det blir lotteri och utdelning av sticklingar. Den här gången håller vi till i Vällingby Folkets hus.

 • Frörus på Nationalmuseum

  Frörus på Nationalmuseum

  Under 2023 visar Nationalmuseum en utställning om hur trädgårdar skildrats i konsten under sex århundraden. Vi ordnar ett Frörus, alltså ett fröbyte, den 26 februari under öppningshelgen.

 • Ellevios orättvisa priser

  Ellevios orättvisa priser

  Ellevio står fast vid att en liten kolonistuga ska betala lika mycket för elabonnemang som en stor villa. Stockholms Koloniträdgårdar kommer att kalla till möte för kolonister som vill fortsätta driva frågan om rättvisa el-priser.