Stockholms Koloniträdgårdar

Drömmer du om en koloniträdgård i Stockholm? Eller har du redan en?

Stockholms Koloniträdgårdar organiserar över 70 föreningar i Stockholms stad och dryga 7000 kolonister. Vi är därmed den största regionen i Koloniträdgårdsförbundet. Välkommen till en trädgård för alla!

Våra föreningar finns i Bromma, Enskede-Årsta-Vantör, Farsta, Hägersten-Älvsjö, Hässelby-Vällingby, Kungsholmen, Rinkeby-Kista, Skarpnäck, Skärholmen, Spånga-Tensta, Södermalm och Östermalm.

Söker du kolonilott?

Att vara kolonist innebär att du kan ägna din fritid åt att odla och vara delaktig i en trädgårdskultur men också att du blir en del av en levande folkrörelse. Läs mer!

Foto Lena Israelsson

Odlare tillsammans

Tillsammans sköter vi flera hektar parkmark och områden inom naturreservat. Det är en styrka för kolonirörelsen att vi organiserar oss gemensamt. Läs mer.

Foto Marita Mejias

Kolonisternas hus

Vårt eget hus, Kolonisterna hus,  ligger vid Hornsbergs strand. Nu är det helt upprustat. Alla medlemsföreningar kan låna lokaler där. Läs mer.

Foto Katja Jassey

Nyheter

 • Hämta affischen

  Hämta affischen

  Årets fototävling på temat ”Älska jorden” pågår till 1 augusti. Hämta en affisch här och sätt upp i koloniområdet!

 • Redskapslådor

  Jobbstart-Lundaverkstaden tillverkar redskapslådor och åtar sig även reparationsuppdrag. Beställningar kan bara göras av föreningar.

 • Fototävling: Älska jorden

  Fototävling: Älska jorden

  Årets fototävling är en del av Stockholms koloniträdgårdars kampanj Älska jorden. Alla medlemmar är välkomna att delta! Tänkbara motiv är jord i alla former och sammanhang: djur som lever i jorden, fåglar som drar upp maskar ur jorden, kolonister som arbetar med jord och gödsel, jordfabriker, komposter, kompostering, biokol, näringsvatten, täckodling med mera. Max 3 […]

 • Torka skörden från lotten

  Torka skörden från lotten

  En inspirationsföreläsning om hur du tar tillvara det du odlar.Onsdagen den 4 maj kl. 18.00-20.00 i Bagarmossens Folkets Hus(Lillåvägen 44, nära Bagarmossens T-banestation). Föreläsare är Eric Tornblad, friluftskock och författare till ”Torka mat” och andra böcker du kan läsa om på mat-uteliv.se Under föreläsningen får du veta hur du tar vara på allt som växer på din kolonilott – […]

 • Kampanj för pyralidstopp

  Kampanj för pyralidstopp

  De skadliga effekterna av pyralider i gödsel har varit kända en tid. Koloniträdgårdsförbundet har nu tagit initiativ till en kampanj för stoppa förgiftning av våra odlingar och trädgårdar. Det finns en särskild kampanjsida: pyralidstopp.nu. Det finns också en namninsamling med kravet Stoppa pyraliderna. Målet är att få ansvariga ministrar att agera. Namninsamlingen ska överlämnas till […]

 • Favorit i repris: kompostföreläsning

  Favorit i repris: kompostföreläsning

  Onsdag 6 april kl. 19.00 – 21.00 Daniel Björklund Jonsson, verksamhetschef på Skillebyholm, berättar om komposteringens grunder: kompostering av trädgårdsavfall, lövkompostering, täckodling och användning av myllan. Även bokashi och en jämförelse mellan konventionell kompostering och bokashi tas upp. Det blir tid för frågor. Föreläsningen ges via Teams i samarbete med Studiefrämjandet. Länk skickas två dagar […]