Stockholms Koloniträdgårdar

Drömmer du om en kolonilott i Stockholm? Eller har du redan en?

Stockholms Koloniträdgårdar organiserar över 70 föreningar i Stockholms stad och dryga 7000 kolonister. Vi är därmed den största regionen i Koloniträdgårdsförbundet. Välkommen till en trädgård för alla!

Våra föreningar finns i Bromma, Enskede-Årsta-Vantör, Farsta, Hägersten-Älvsjö, Hässelby-Vällingby, Järva, Kungsholmen, Norra innerstaden, Skarpnäck, Skärholmen och Södermalm.

Söker du kolonilott?

Att vara kolonist innebär att du kan ägna din fritid åt att odla och vara delaktig i en trädgårdskultur men också att du blir en del av en levande folkrörelse. Läs mer!

Foto Lena Israelsson

Odlare tillsammans

Tillsammans sköter vi flera hektar parkmark och områden inom naturreservat. Det är en styrka för kolonirörelsen att vi organiserar oss gemensamt. Läs mer.

Foto Marita Mejias

Halvera torven!

En påse jord eller gödsel från affären innehåller mest torv. Torv är skadligt för miljön och du får en jord utan mikroliv. Vi behöver din hjälp i vår kampanj Halvera torven. Läs mer.

Foto Lena Israelsson

Nyheter

 • Föreläsning om att odla i torka

  Föreläsning om att odla i torka

  Föreläsning om att odla i klimatförändringarnas tid. Hur vattnar vi bäst vid torka? Hör landskapsarkitekt Tomas Lagerström i Folkets Husby den 11 maj.

 • Kampanj: Halvera torven

  Kampanj: Halvera torven

  På årsmötet den 16 april beslutades att Stockholms Koloniträdgårdar nu drar i gång en kampanj med målet att halvera torven som används i våra områden. Utbildningar, workshops, förmedling av flis och löv är några delar i kampanjen.

 • Lena Israelssons jordverkstad

  Lena Israelssons jordverkstad

  Lena ordnar en jordverkstad där vi får pröva att blanda jord efter fem olika recept. Vad betyder jord för växterna, vår hälsa och naturen?

 • Föreläsning om biologisk mångfald

  Föreläsning om biologisk mångfald

  Om hur vi kan gynna biologisk mångfald på våra kolonilotter handlar föredraget 4 april. Erik Hansson från Rikare trädgård berättar.

 • Årsmöte 2023 i Bagarmossen

  Årsmöte 2023 i Bagarmossen

  Årsmöte 2023 kommer att hållas den 16 april i Bagarmossens Folkets hus.

 • Värderingskurs

  Värderingskurs

  I Stockholm säljer vi inte våra stugor till högstbjudande på marknaden. Istället har vi ett värderingssystem och nu är det dags för kurs för nya värderare.