Stockholms Koloniträdgårdar

Drömmer du om en koloniträdgård i Stockholm? Eller har du redan en?

Stockholms Koloniträdgårdar organiserar över 70 föreningar i Stockholms stad och dryga 7000 kolonister. Vi är därmed den största regionen i Koloniträdgårdsförbundet. Välkommen till en trädgård för alla!

Våra föreningar finns i Bromma, Enskede-Årsta-Vantör, Farsta, Hägersten-Älvsjö, Hässelby-Vällingby, Kungsholmen, Rinkeby-Kista, Skarpnäck, Skärholmen, Spånga-Tensta, Södermalm och Östermalm.

Söker du kolonilott?

Att vara kolonist innebär att du kan ägna din fritid åt att odla och vara delaktig i en trädgårdskultur men också att du blir en del av en levande folkrörelse. Läs mer!

Foto Lena Israelsson

Odlare tillsammans

Tillsammans sköter vi flera hektar parkmark och områden inom naturreservat. Det är en styrka för kolonirörelsen att vi organiserar oss gemensamt. Läs mer.

Foto Marita Mejias

Kolonisternas hus

Vårt eget hus, Kolonisterna hus,  ligger vid Hornsbergs strand. Nu är det helt upprustat. Alla medlemsföreningar kan låna lokaler där. Läs mer.

Foto Katja Jassey

Nyheter

 • Staket och städning

  Staket och städning

  En byggfirma har arbetat hela våren och sommaren med att återställa Kolonisternas Hus efter vattenskadan. Nu är det nästan klart och det kommer bli jättefint! Men för att det ska bli riktigt fint igen behöver vi under september hjälp med två saker: 1. Vårt staket håller på att rasa. Vi hoppas kunna byta ut hela […]

 • Vinnarna i fototävlingen

  Vinnarna i fototävlingen

  Jorden vi odlar i är superviktig för skörden – och samtidigt en hemlig värld full av liv och mystiska processer. Nu är årets fototävling med temat Älska jorden avgjord och här presenterar vi vinnarbilderna.

 • Älska jorden med biokol

  Älska jorden med biokol

  Att jordförbättra med biokol är en nygammal odlingsmetod som utvecklades i Amazonas för flera tusen år sedan. Biokolets unika egenskaper gör jorden bördigare eftersom den lagrar näring och vatten bättre.

 • Vinn en jord-bibel & biokol!

  Vinn en jord-bibel & biokol!

  Trädgårdsboken om Jord är en fantastisk bok där du får veta allt om jorden och hur du kan vårda den. Boken och biokol är priser i årets fototävling ”Älska jorden”.

 • I biologiska mångfaldens tecken i Råcksta

  I biologiska mångfaldens tecken i Råcksta

  Följ med på en vandring i den biologiska mångfaldens tecken. Vi besöker Råcksta fritidsträdgårdar som har slåtteräng, bikupor, örtagård men också svåra ogräs som parkslide.

 • Dagstugor kan bli tillåtna

  Dagstugor kan bli tillåtna

  Trafikkontoret är positiva till att frågan om dagstugor utreds. Vi tillsätter nu en arbetsgrupp som ska ta fram prototyp till dagstuga i dialog med Trafikkontoret.