Stockholms Koloniträdgårdar

Drömmer du om en kolonilott i Stockholm? Eller har du redan en?

Stockholms Koloniträdgårdar organiserar över 70 föreningar i Stockholms stad och dryga 7000 kolonister. Vi är därmed den största regionen i Koloniträdgårdsförbundet. Välkommen till en trädgård för alla!

Våra föreningar finns i Bromma, Enskede-Årsta-Vantör, Farsta, Hägersten-Älvsjö, Hässelby-Vällingby, Järva, Kungsholmen, Norra innerstaden, Skarpnäck, Skärholmen och Södermalm.

Söker du kolonilott?

Att vara kolonist innebär att du kan ägna din fritid åt att odla och vara delaktig i en trädgårdskultur men också att du blir en del av en levande folkrörelse. Läs mer!

Foto Lena Israelsson

Odlare tillsammans

Tillsammans sköter vi flera hektar parkmark och områden inom naturreservat. Det är en styrka för kolonirörelsen att vi organiserar oss gemensamt. Läs mer.

Foto Marita Mejias

Halvera torven!

En påse jord eller gödsel från affären innehåller mest torv. Torv är skadligt för miljön och du får en jord utan mikroliv. Vi behöver din hjälp i vår kampanj Halvera torven. Läs mer.

Foto Lena Israelsson

Nyheter

 • Fototävling 2023: Livet på lotten

  Fototävling 2023: Livet på lotten

  Årets fototävling handlar om att spegla hur vårt liv på lotten ter sig. Hur vi lever våra kolloliv, tillsammans med familj, vänner och så klart alla andra kollogrannar.

 • Dags att måla staket

  Dags att måla staket

  Vid tre tillfällen i slutet av juni och början av juli samlas vi för att måla staketet vid Kolonisternas hus. Kom med, det blir kul!

 • Välkomnande affisch

  Välkomnande affisch

  Affischen som berättar att vi är ideella föreningar som odlar giftfritt på arrenderad mark sitter nu uppe hos de flesta av våra medlemsföreningar.

 • Halvera torven – varför då?

  Halvera torven – varför då?

  Lena Israelsson höll för några veckor sedan i en workshop för att visa hur lätt det är att göra egen jord. Egen jord innehåller inte torv eller pyralider.

 • Besök Kolonimuseum

  Besök Kolonimuseum

  Besök det lilla Kolonimuseet i Eriksdalslunden i sommar. Det är öppet lördagar och söndagar (utom midsommar) ända till 1 oktober.

 • Inspirationsmöte: Halvera torven

  Inspirationsmöte: Halvera torven

  Kom på inspirationsmöte i kampanjen Halvera torven. Lär dig mer om bättre sätt att jordförbättra. Träffa kolonister från andra föreningar som också vill jobba för att minska användningen av torv. Vi möts den 8 juni kl 18 i Skarpnäck.