Stockholms Koloniträdgårdar

Drömmer du om en kolonilott i Stockholm? Eller har du redan en?

Stockholms Koloniträdgårdar organiserar över 70 föreningar i Stockholms stad och dryga 7000 kolonister. Vi är därmed den största regionen i Koloniträdgårdsförbundet. Välkommen till en trädgård för alla!

Våra föreningar finns i Bromma, Enskede-Årsta-Vantör, Farsta, Hägersten-Älvsjö, Hässelby-Vällingby, Järva, Kungsholmen, Norra innerstaden, Skarpnäck, Skärholmen och Södermalm.

Söker du kolonilott?

Att vara kolonist innebär att du kan ägna din fritid åt att odla och vara delaktig i en trädgårdskultur men också att du blir en del av en levande folkrörelse. Läs mer!

Foto Lena Israelsson

Odlare tillsammans

Tillsammans sköter vi flera hektar parkmark och områden inom naturreservat. Det är en styrka för kolonirörelsen att vi organiserar oss gemensamt. Läs mer.

Foto Marita Mejias

Halvera torven!

En påse jord eller gödsel från affären innehåller mest torv. Torv är skadligt för miljön och du får en jord utan mikroliv. Vi behöver din hjälp i vår kampanj Halvera torven. Läs mer.

Foto Lena Israelsson

Nyheter

  • Frörus i Husby

    Frörus i Husby

    Efter några års pandemiuppehåll blir det äntligen möjligt att träffas och byta fröer inför säsongen! Fröruset 2022 kommer att äga rum i Folkets Husby lördagen den 12 februari. Fröerna på bilden hänger på tork, senare ska de packas i små kuvert/påsar. På Fröruset träffas vi och byter fröer med varandra och får känslan av att…

  • Kurs för kassörer

    Kurs för kassörer

    Onsdagen den 10 november  2021 kl 17.30–20.30i Kolonisternas hus, Hornsbergs Strand 20, StockholmT-bana Stadshagen eller buss 65.  Kursen tar upp grundläggande frågor om vad man gör som kassör och är främst avsedd för nybörjarkassörer. I mån av plats kan även andra delta, men deltagarantalet är begränsat. Kursledare är Anne-Marie Frid, kassör i Stockholms Koloniträdgårdar och…

  • Föreläsningar om biologisk mångfald

    Föreläsningar om biologisk mångfald

    Digitala föreläsningar om biologisk mångfald Max 100 deltagare per föreläsning. Först till kvarn! Under hösten håller Stockholms Koloniträdgårdar fyra föreläsningar om odling och biologisk mångfald. Alla våra föreläsningar ges digitalt och äger rum på en onsdag kväll mellan 18.00 och 20.00. Onsdag 6 oktober kl. 18–20 Biologisk mångfald och bin Digital föreläsning med Isak Isaksson,…

  • Träff för studieorganisatörer

    Träff för studieorganisatörer

    Din koloniträdgårdsförening kan söka studiebidrag till föreläsningar och annan utbildning från Koloniträdgårdsförbundet (KTF). Medlemmar i din förening kan också utan kostnad delta i föreläsningar och kurser som ges av KTF och regionföreningen Stockholms Koloniträdgårdar. Onsdagen den 29 september kl 18-20 inbjuder Stockholms Koloniträdgårdar till en Zoom-träff för studieorganisatörer i regionens koloniträdgårdsföreningar. Kvällens program: Helena Westerling,…

  • Prisutdelning i fototävlingen

    Prisutdelning i fototävlingen

    Nu är Stockholms koloniträdgårdars fototävling ”Djur älskar buskar & träd” avgjord. Vinnare blev Isik Konuk, Eriksdalslundens Koloniträdgårdsförening, med bilden ”Ekorren som älskar sitt träd”. Vi fick in närmare 450 bilder men det var ändå jämnt i toppen. 2:a-platsen blev delad mellan Henrik Maude, Snösätra Norra Fritidträdgårdsförening med bilden ”Fjäril på hallon i hand” och Per…

  • Gift i stallgödsel

    Gift i stallgödsel

    I juli 2021 samlades växtprover och gödsel in på två koloniområden i södra Stockholm. De skickades till laboratorium i Holland och visade sig ha höga halter av klopyralid mm.