Drömmer du om en kolonilott i Stockholm? Eller har du redan en?
Stockholms Koloniträdgårdar organiserar över 70 föreningar i Stockholms stad och dryga 7000 kolonister. Vi är därmed den största regionen i Koloniträdgårdsförbundet. Välkommen till en trädgård för alla!
Våra föreningar finns i Bromma, Enskede-Årsta-Vantör, Farsta, Hägersten-Älvsjö, Hässelby-Vällingby, Järva, Kungsholmen, Norra innerstaden, Skarpnäck, Skärholmen och Södermalm.
Söker du kolonilott?
Att vara kolonist innebär att du kan ägna din fritid åt att odla och vara delaktig i en trädgårdskultur men också att du blir en del av en levande folkrörelse. Läs mer!
Odlare tillsammans
Tillsammans sköter vi flera hektar parkmark och områden inom naturreservat. Det är en styrka för kolonirörelsen att vi organiserar oss gemensamt. Läs mer.
Halvera torven!
En påse jord eller gödsel från affären innehåller mest torv. Torv är skadligt för miljön och du får en jord utan mikroliv. Vi behöver din hjälp i vår kampanj Halvera torven. Läs mer.
Nyheter
-
Alternativ till stallgödsel
Trädgårdsförfattaren Lena Israelsson gjort en sammanställning över organiska produkter som verkar vara riskfria att använda med tanke på pyralider.
-
Program Fröruset 5 mars
Välkommen till Fröruset lördag 5 mars 2022 i Folkets Husby (Edvard Griegsgången 16 i Husby). Fröruset är Sveriges största fröbyte och har ordnats i tio år av nätverket Peppar & Pumpa. I år är Stockholms Koloniträdgårdar medarrangör. Det är viktigt att du känner till reglerna för bytet. Kolla därför in den här informationen som ger…
-
Föreläsning om sådd och förkultivering
Torsdagen den 24 februari kl 18–20 får vi lära oss om: Pollinering viktigt för fruktsättningGrobarhet, frövila och att väcka fröet ur frövilanLjus och mörkergroende frönFörökningssvampar och skadeinsekter som kan angripa frön och små groddplantorVad skiljer F1 fröer från andra frökvaliteter Stratifiering av fröerVad betyder att en växt är partenokarpFler groddplantor ur ett och samma fröLjus och jord –…
-
Vinterbeskära vindruvor
En ranka med vindruvor passar perfekt på en kolonilott. Den växer på höjden så den tar inte mycket plats och den kan med hjälp av spaljering skapa rum i trädgården. Dessutom går både blad och druvor att använda, bladen till dolma eller som lock på syrade och inlagda grönsaker och druvorna att äta direkt eller…
-
Föreläsning om jord och gödsel
Hur skapar du kontinuerligt en bra matjord i grönsaksbäddar och rabatter? Vilken gödsel ska du använda för att få grödorna att trivas? Och hur undviker du pyralidförgiftad gödsel? Svaren får du i en digital föreläsning den 2 februari. Föreläsare är Lena Israelsson, prisbelönt författare, som bl a skrivit grönsaksodlarens standardverk ”Handbok för köksträdgården”. Hon är…
-
Kolonisternas hus stängt pga vattenskada
En stor vattenskada har uppstått i Kolonisternas hus. För närvarande går huset inte att använda. Ett saneringsbolag är på plats och arbetar.