Stockholms Koloniträdgårdar

Drömmer du om en kolonilott i Stockholm? Eller har du redan en?

Stockholms Koloniträdgårdar organiserar över 70 föreningar i Stockholms stad och dryga 7000 kolonister. Vi är därmed den största regionen i Koloniträdgårdsförbundet. Välkommen till en trädgård för alla!

Våra föreningar finns i Bromma, Enskede-Årsta-Vantör, Farsta, Hägersten-Älvsjö, Hässelby-Vällingby, Järva, Kungsholmen, Norra innerstaden, Skarpnäck, Skärholmen och Södermalm.

Söker du kolonilott?

Att vara kolonist innebär att du kan ägna din fritid åt att odla och vara delaktig i en trädgårdskultur men också att du blir en del av en levande folkrörelse. Läs mer!

Foto Lena Israelsson

Odlare tillsammans

Tillsammans sköter vi flera hektar parkmark och områden inom naturreservat. Det är en styrka för kolonirörelsen att vi organiserar oss gemensamt. Läs mer.

Foto Marita Mejias

Halvera torven!

En påse jord eller gödsel från affären innehåller mest torv. Torv är skadligt för miljön och du får en jord utan mikroliv. Vi behöver din hjälp i vår kampanj Halvera torven. Läs mer.

Foto Lena Israelsson

Nyheter

 • Torka skörden från lotten

  Torka skörden från lotten

  En inspirationsföreläsning om hur du tar tillvara det du odlar.Onsdagen den 4 maj kl. 18.00-20.00 i Bagarmossens Folkets Hus(Lillåvägen 44, nära Bagarmossens T-banestation). Föreläsare är Eric Tornblad, friluftskock och författare till ”Torka mat” och andra böcker du kan läsa om på mat-uteliv.se Under föreläsningen får du veta hur du tar vara på allt som växer på din kolonilott –…

 • Kampanj för pyralidstopp

  Kampanj för pyralidstopp

  De skadliga effekterna av pyralider i gödsel har varit kända en tid. Koloniträdgårdsförbundet har nu tagit initiativ till en kampanj för stoppa förgiftning av våra odlingar och trädgårdar. Det finns en särskild kampanjsida: pyralidstopp.nu. Det finns också en namninsamling med kravet Stoppa pyraliderna. Målet är att få ansvariga ministrar att agera. Namninsamlingen ska överlämnas till…

 • Favorit i repris: kompostföreläsning

  Favorit i repris: kompostföreläsning

  Onsdag 6 april kl. 19.00 – 21.00 Daniel Björklund Jonsson, verksamhetschef på Skillebyholm, berättar om komposteringens grunder: kompostering av trädgårdsavfall, lövkompostering, täckodling och användning av myllan. Även bokashi och en jämförelse mellan konventionell kompostering och bokashi tas upp. Det blir tid för frågor. Föreläsningen ges via Teams i samarbete med Studiefrämjandet. Länk skickas två dagar…

 • Vårt årsmöte 23 april

  Vårt årsmöte 23 april

  Vårt årsmöte hålls 23 april i Husby.

 • Alternativ till stallgödsel

  Alternativ till stallgödsel

  Trädgårdsförfattaren Lena Israelsson gjort en sammanställning över organiska produkter som verkar vara riskfria att använda med tanke på pyralider.

 • Program Fröruset 5 mars

  Program Fröruset 5 mars

  Välkommen till Fröruset lördag 5 mars 2022 i Folkets Husby (Edvard Griegsgången 16 i Husby). Fröruset är Sveriges största fröbyte och har ordnats i tio år av nätverket Peppar & Pumpa. I år är Stockholms Koloniträdgårdar medarrangör. Det är viktigt att du känner till reglerna för bytet. Kolla därför in den här informationen som ger…