Stockholms Koloniträdgårdar

Drömmer du om en kolonilott i Stockholm? Eller har du redan en?

Stockholms Koloniträdgårdar organiserar över 70 föreningar i Stockholms stad och dryga 7000 kolonister. Vi är därmed den största regionen i Koloniträdgårdsförbundet. Välkommen till en trädgård för alla!

Våra föreningar finns i Bromma, Enskede-Årsta-Vantör, Farsta, Hägersten-Älvsjö, Hässelby-Vällingby, Järva, Kungsholmen, Norra innerstaden, Skarpnäck, Skärholmen och Södermalm.

Söker du kolonilott?

Att vara kolonist innebär att du kan ägna din fritid åt att odla och vara delaktig i en trädgårdskultur men också att du blir en del av en levande folkrörelse. Läs mer!

Foto Lena Israelsson

Odlare tillsammans

Tillsammans sköter vi flera hektar parkmark och områden inom naturreservat. Det är en styrka för kolonirörelsen att vi organiserar oss gemensamt. Läs mer.

Foto Marita Mejias

Halvera torven!

En påse jord eller gödsel från affären innehåller mest torv. Torv är skadligt för miljön och du får en jord utan mikroliv. Vi behöver din hjälp i vår kampanj Halvera torven. Läs mer.

Foto Lena Israelsson

Nyheter

 • Besök Kolonimuseum

  Besök Kolonimuseum

  Besök Kolonimuseet i Eriksdalslunden i sommar. Det är öppet lördagar och söndagar (utom midsommar) ända till 29 september.

 • Vi speeddejtade på trädgårdsmässan

  Vi speeddejtade på trädgårdsmässan

  Häng med oss på Halvera Torven och träffa trädgårdsprofiler och lyssna på deras relation till torv och jord.

 • Ta hand om höstens minsta skörd

  Ta hand om höstens minsta skörd

  Nu i mars 2024 har Naturskyddsföreningen släppt ännu en rapport där man hittade gifter i 53 av 54 växter som marknadsförts som bivänliga. Därför påminner vi om att det är smart, kul och billigt att dra upp egna plantor från frön.

 • Vårt schema på mässan

  Vårt schema på mässan

  Välkommen till vår monter för Halvera torven! Vi får flera spännande besök och ”våra” experter håller även föreläsningar på Kunskapsscenen.

 • Vår bästa vän – flisen

  Vår bästa vän – flisen

  Flis i gångar, som täckmaterial, men även färsk flis som ger näring i komposten. Vi tipsar för att halvera torven i vår odling.

 • Årsmöte 2024 i Spånga

  Årsmöte 2024 i Spånga

  Stockholms Koloniträdgårdars årsmöte 2024 hålls i Spånga Folkan söndagen den 21 april klockan 12 till 14.