en region i Koloniträdgårdsförbundet

Stadsodlarfestival 29 aug.

stadsodlarfestival15Kom till Södra Årstalundens koloniträdgårdar och besök Stadsodlarfestivalen den 29:e augusti 2015. Köp närodlade ekologiska grönsaker, njut av barnaktiviteter, och låt dig inspireras att börja odla på balkongen, på din gård, på en kolonilott eller med en
kollektiv stadsodling.
Festivalen pågår mellan kl. 13.00 och 17.00 och är kostnadsfri.

Evenemanget arrangeras ideellt i ett samarbete mellan kolonister och fristående grupper av stadsodlare. Föreningen Stor-Stockholms Koloniträdgårdar och Rölunda Gård är sponsor i år igen. Evenemanget sker också i tätt samarbete med Studiefrämjandet och Stockholms stads parkavdelning, som stödjer med allt från affischer och bajamajor till sophämtning och scenbygge.

För att komma till oss kan du åka med bussarna 4,3 och 74. De går på Ringvägen. Busshållplatsen heter Rosenlund. Nedanför Södersjukhuset, vid Ringvägen 54, leder Rackarbacken ner till området.

Pendeltågstationen Stockholm Södra (uppgång Rosenlundsgatan) ligger på tio minuters gångavstånd.

Sök
Styrelsen informerar

NY FÖRBUNDSORDFÖRANDE.
Stockholmsregionens ordförande Örjan Sjödin är fr.o.m i år även ordförande i Koloniträdgårdsförbundet. 

STOCKHOLMSREGIONENS FÖRTROENDEVALDA. Under ”Vår organisation” hittar ni dem som blev våra förtroendevalda på årsmötet. Där finns också verksamhetsberättelsen för 2019, och när årsmötsprotokollet justerats kommer även det att läggas dit. 

OMRÅDEN FÖR NYA KOLONITRÄDGÅRDSFÖRENINGAR. Idag står ca 9.000 personer på intresselistor för att kunna få en koloniträdgård i Stockholms stad. Regionstyrelsens markgrupp försöker hitta områden som skulle passa för nya föreningar, men de markansökningar som hittills lämnats in har dessvärre avslagits p.g.a. att marken redan är avsedd för annat. Årsmötet uppdrog åt styrelsen att fortsätta sökandet, vilket lett till att Farsta stadsdelsförvaltning på uppdrag av nämnden nu upprättar kriterier för mark som kan vara lämplig och vilka detaljplanebestämmelser som ska råda för nya odlingsområden. Tipsa ordforande@sthlmkoloni.se om lämpliga områden även i andra stadsdelar! 

 
 
Kurser/studiebidrag

ANSÖKNINGARNA OM STUDIEBIDRAG FÖR 2021 ska vara inlämnade till Koloniträdgårdsförbundet senast 20 november. Så det är hög tid att tala om för föreningens studieorganisatör vad du vill lära dig mer om!

Arkiv