en region i Koloniträdgårdsförbundet

Erbjudande från Studiefrämjandet

Erbjudande till våra medlemsorganisationer

Studiefrämjandet i Stockholm erbjuder samtliga medlemmar i våra medlemsorganisationer 10% rabatt på datakurser på distans.

Samtliga kurser genomförs via en webbaserad utbildningsplattform med hjälp av filmer, dokument, övningsfiler och kommunikation mellan deltagare och lärare.

Egen hemsida i WordPress
WordPress är ett populärt och kostnadsfritt publiceringsverktyg för hemsidor och bloggar, med fokus på utseende, webbstandard och användarvänlighet. Ett bra verktyg både för privatpersoner, företag och organisationer. Kursen finns både som grundkurs och fortsättningskurs. Den kan även specialanpassas för en organisations eller ett företags specialbyggda webbplats.

Officepaketet – Word, Excel eller PowerPoint 2007,  2010, 2013 eller 365
Distanskurserna i Officepaketet ger dig goda kunskaper i Word, Excel och PowerPoint. Vi erbjuder kurser i samtliga aktuella versioner. Under distanskurserna kommunicerar du med läraren och de andra kursdeltagarna och kan på så sätt lyfta moment som du önskar ska tas upp. Vi har även en kurs som heter Nyheterna i Office 2013 eller 365 som vänder sig till dig som har grundkunskaper i något eller några av Officepaketets program och vill få kunskap om de nya versionernas funktioner.

Nyheterna i Windows 8
Har du köpt en ny bärbar dator med Windows 8? Utseendemässigt skiljer sig Windows 8 mycket jämfört med tidigare versioner, åtminstone till att börja med. Denna kurs fokuserar på att ta tillvara de Windowskunskaper man har sedan tidigare och tillämpa dem i Windows 8. Sedan går vi naturligtvis även igenom de nya funktionerna.

Information och anmälan
Här hittar du mer information och anmälan till samtliga distanskurser.  www.studieframjandet.se/sthdistanskurserAnge i meddelandefältet i anmälan vilken som är din medlemsorganisation, så att du får rabatten vi erbjuder.

Välkommen med din anmälan!

Sök
Styrelsen informerar

NY FÖRBUNDSORDFÖRANDE.
Stockholmsregionens ordförande Örjan Sjödin är fr.o.m i år även ordförande i Koloniträdgårdsförbundet. 

STOCKHOLMSREGIONENS FÖRTROENDEVALDA. Under ”Vår organisation” hittar ni dem som blev våra förtroendevalda på årsmötet. Där finns också verksamhetsberättelsen för 2019, och när årsmötsprotokollet justerats kommer även det att läggas dit. 

OMRÅDEN FÖR NYA KOLONITRÄDGÅRDSFÖRENINGAR. Idag står ca 9.000 personer på intresselistor för att kunna få en koloniträdgård i Stockholms stad. Regionstyrelsens markgrupp försöker hitta områden som skulle passa för nya föreningar, men de markansökningar som hittills lämnats in har dessvärre avslagits p.g.a. att marken redan är avsedd för annat. Årsmötet uppdrog åt styrelsen att fortsätta sökandet, vilket lett till att Farsta stadsdelsförvaltning på uppdrag av nämnden nu upprättar kriterier för mark som kan vara lämplig och vilka detaljplanebestämmelser som ska råda för nya odlingsområden. Tipsa ordforande@sthlmkoloni.se om lämpliga områden även i andra stadsdelar! 

 
 
Kurser/studiebidrag

ANSÖKNINGARNA OM STUDIEBIDRAG FÖR 2021 ska vara inlämnade till Koloniträdgårdsförbundet senast 20 november. Så det är hög tid att tala om för föreningens studieorganisatör vad du vill lära dig mer om!

Arkiv